De laatste vrije kavels van Barrahûs fase 1 gaan in de verkoop!

Vandaag, donderdag 1 februari 2024, gaan de laatste kavels van Barrahûs organisch ontwikkelen fase 1 in de vrije verkoop.

Stand van zaken
Na twee lotingsronden zijn er nog twee kavels beschikbaar. Kavel G en kavel K.
Op de kaart hieronder zijn deze kavels met een wit vlak aangegeven. Alle uitgegeven kavels hebben een kleur.

Kavel G heeft een oppervlak van 810 m2.
Kavel K heeft een oppervlak van 488 m2.

Door de eerdere lotingen en puzzelbijeenkomsten is de kaart met de kavels inmiddels ingekleurd. Dat betekent dat de vorm en locatie van de kavels vaststaan. 

Wat kosten de kavels?
Kavel G kost €193.152,- en kavel K kost €126.629,- . Deze bedragen zijn inclusief BTW. Dit is volgens het prijspeil van 2024.

De invulling van de kavel, het type huis, de vorm van de woning en het gebruik van het materiaal zijn volledig vrij.

De kavelvorm ligt vast, maar het principe van Barrahûs blijft uiteraard gewoon geldig. 

In het handboek staat het principe van Barrahûs beschreven. Het handboek lees je hier.

Interesse?
De gemeente Leeuwarden heeft inmiddels twee keer een loting gehouden voor Barrahûs fase 1. De laatste kavels worden niet per loting aangeboden, maar volgens het principe ‘wie het eerst komt wie het eerst maalt’.

Vandaag, donderdag 1 februari 2024, vanaf 15.00 uur is het mogelijk om de vrije kavels te kopen. Dit kan door een mail te sturen aan info@barrahus.nl. De gemeente gaat op volgorde van binnenkomst van de aanmeldingen met de inschrijvers in gesprek over de aankoop. Let op: we starten met het maken van de lijst met mailtjes die binnenkomen ná 15.00 uur. Eerder verstuurde mailtjes nemen we niet in behandeling.

Reserveringsovereenkomst
Als de interesse concreet is, dan stellen we een reserveringsovereenkomst op. Bij het sluiten van de reserveringsovereenkomst wordt een borg van €750,- in rekening gebracht. Deze borg wordt verrekend met de koopsom van de kavel. Op het moment dat de overeenkomst is getekend halen we de vrije kavel van de markt en kleuren we deze net als de overige verkochte kavels op de kaart in.

Dit principe houden we vol totdat alle kavels verkocht zijn.

Mochten er achteraf nog kavels vrijkomen dan melden we dat via de websites van Barrahûs en Middelsee. Houd de website www.barrahus.nl goed in de gaten.